[...] powodują du żych wahań glikemii. Na pierwszy rzut oka wydaje się to słuszne. Rzućmy okiem na drugi raz. Konsekwentnie stosując zasady diety Montignaca powinniśmy spozywać dużo fruktozy, a mało skrobi. Tylko, że fruktoza poza soczewką oka i płynem nasiennym praktrycznie nie występuje w organizmach zwierząt . We krwi też jej nie [...]
[...] na poziom glukozy (tu chodzi o to: że zjedzienie wysokiego ig nie powoduje tak dużych zmian w poziomie cukru we krwi, jeżeli przed tym zjemy coś o niskim ig) Dlaczego wiele dużo włóknistych pokarmów nadal ma wysoką wartość IG? Włókno (błonnik) dietetycznie nie jest składnikiem chemicznym takim jak tłuszczy czy proteiny. Jest kompozycją wielu [...]
Panowie właśnie. Jak to jest i czy są znane mechanizmy działania ludzkiego organizmu, że jeżeli zjemy coś słodkiego to chcemy więcej i więcej? Pomijam aspekt psychiczny bo to jest jakby naturalne, że słodycze = przyjemność a jak wiadomo przyjemne rzeczy chcemy powtarzać %-) glukoza - insulina jest duzo cukru uwalniana jest insulina która powoduje [...]
[...] jelit, dlatego przyjmowanie kreatyny - czy wielu innych pigułek lub proszków - tuż przed lub w trakcie treningu może czasem powodować zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Pij dużo wody. Przyjmowanie kreatyny może zwiększyć odwodnienie, dlatego radzimy, by stosując kreatynę jednocześnie zwiększyć spożycie wody do poziomu co najmniej 30ml na [...]
[...] metabolicznego: http://potreningu.pl/diety/artykuly/308/dieta-w-zespole-metabolicznym - warto zapoznać się z pełnym tekstem publ. na który się powołuję. Na ND jest właśnie dużo artykułów które odnoszą się do zjawiska o którym piszesz. Łącznie z omówieniem przyczyn tego oszustwa(z panem Keysem na czele) Co do optymalnych proporcji... To [...]
fruktoza tez moze uzuplenic miesniowy ale przy braku glukozy jesli sa obie -'pierwszenstwo' ma glukozo bo jest enzym heksokinaza i ma wieksze powinnowactwo do glukozy natomiast w watrobie jest fruktokinaza (i glukokinaza)- ktora metabolizuje tylko fruktoze a ta druga glukoze wiec watrobowy w przypadku spozycia fruktozy + glukozy - jest uzupleniany [...]
gratuluje synka Piotrku - moja rada bedzie tak jak kolega wyzej nie ma sensu masowac bo niestety i tak wiekszosc bedzie fat! poczytaj troche jak znajdziesz czas na temat insulino opornosci na pewno masa to nie jest kierunek w jakim powinienes isc znajdz diete odpowiednia dla siebie jedz wegle - ale o niskim IG! jesli jesz z wysokim IG nie lacz z [...]
[...] i chodze jak zombie po 2 tygodniach w ciagu dnia. Kurde moge walic nandrolony i inne srodki bez zadnych sajdow a tu dupa z tymi wynalazkami. Ja na noc zacząłem jeść i jest dużo lepiej, nie ma takiej zamuly a jak wysoko masz cukier? Bo berbeeyna może zdziałać cuda. Dokładnie jak kolega napisał bierz na noc nie rano i dorzuć berberyne 2-3 razy [...]
[...] i chodze jak zombie po 2 tygodniach w ciagu dnia. Kurde moge walic nandrolony i inne srodki bez zadnych sajdow a tu dupa z tymi wynalazkami. Ja na noc zacząłem jeść i jest dużo lepiej, nie ma takiej zamuly a jak wysoko masz cukier? Bo berbeeyna może zdziałać cuda. Dokładnie jak kolega napisał bierz na noc nie rano i dorzuć berberyne 2-3 razy [...]
[...] wątroba. Rano, po przebudzeniu, jest to raczej ten wyprodukowany przez wątrobę. Jeżeli prawidłowo poddaje się ona działaniu insuliny, nie wyprodukuje tego cukru za dużo w środku nocy. Ale jeżeli staje się odporna, zaczyna produkować masę cukru, więc budzimy się mając go mnóstwo we krwi. Następna w kolejności jest tkanka mięśniowa. Do [...]
[...] i chodze jak zombie po 2 tygodniach w ciagu dnia. Kurde moge walic nandrolony i inne srodki bez zadnych sajdow a tu dupa z tymi wynalazkami. Ja na noc zacząłem jeść i jest dużo lepiej, nie ma takiej zamuly a jak wysoko masz cukier? Bo berbeeyna może zdziałać cuda. Dokładnie jak kolega napisał bierz na noc nie rano i dorzuć berberyne 2-3 razy [...]
[...] niż węgle przez nadmiar, czy po prostu nadmiar zmieniony w glukozę spowoduje retencje taką samą jak węgle? Tak ale nie z powodu glukogenezy, choć kto wie ale musiałbyś b. dużo tego białka jeść. Jak już nie do końca strawione resztki np mięsa = zaleganie w jelitach. Co może się dziać? stany zapalne, wirusy, baterie itd. Stan chorobowy czy [...]
[...] białka niż przeciętna osoba. Zdałem sobie sprawę, że lekarze nie umieją przeprowadzać prac badawczych i czerpią informacje z mediów. Doszedłem do wniosku, że potrzebuję dużo protein i że mięso i jajka są ich najlepszym źródłem. Wtedy wszyscy twierdzili, że wywołują one choroby serca. To też przebadałem i okazało się to być fałszem. Cała [...]
[...] sie zwie leptyna Mówiąc krótko - im więcej tkanki tłuszczowej, tym więcej wytwarzanej leptyny, która informuje mózg o ilości rezerwowych zasobów energii. Jeżeli jest jej dużo, oznacza to że mózg powinien wyłączyć uczucie głodu i spalać tłuszcz. Niestety nadmiar leptyny powoduje wytworzenie oporności, podobne jak w przypadku insuliny. Dlatego [...]
[...] 23* Przetrenowanie. Jak już mówiono mięśnie w takiej chwili zaczynają maleć, a nie rosnąc, jest to wynikiem małej ilości czasu na regenerację. Czyli za dużo dana partia mięśni jest renowana, i nie ma czasu na superkompensację czyli regeneracje. Ze względów na uzupełnianie zapasu glikogenu i regenerację mięsni powinno sie [...]
[...] wrażliwość insulinową i skończy się tym że cukier który był mierzony z rana i był już dość wysoki poszybuje w kosmos. Takie osoby nie powinny brać mk677 a niestety dużo osób czyta w necie od producenta, który nie przestrzega przed tym że po mk lepsza regeneracja, przyrost mięśni i siły i myśli „chce to” i rzuca się na środek nie [...]
[...] odpowiadający za długowieczność tych ludzi. Dlaczego stulatkowie dożywają tak sędziwego wieku? Czy to tylko szczęście? Czy może dlatego, że mają niski poziom cholesterolu, dużo ćwiczą i prowadzą zdrowy, higieniczny tryb życia? No cóż, najdłużej żyjąca znana osoba, Jean Calmet z Francji, która zmarła zeszłego roku w wieku 122 lat, całe życie [...]
[...] wody następuje „ucieczka" mikroelementów, zwłaszcza sodu, potasu i magnezu, co może zagrozić między innymi nieprawidłowościami w funkcjonowaniu serca. Jak dużo wody należy pić? Wystarczająco tyle, aby utrzymać jasnosłomkowy kolor moczu. Organizm traci około 10-12 szklanek wody w ciągu doby poprzez skórę, płuca, mocz i stolec. [...]
[...] 400 mg/100g ryby ok. 400 mg/100g banany, porzeczki 300 mg/100g mięso 200 - 300 mg/100g produkty zbożowe (całe ziarna) 100 - 400 mg/100g Diety, które zawierają mało warzyw, a dużo produktów przemysłowo przetworzonych dostarczają mniej potasu, natomiast diety wegetariańskie zwykle obfitują w ten pierwiastek. SIARKA (S) Pierwiastek ten wchodzi w [...]
[...] - składników pompujących (związki argininy np. AAKG, cytruliny) - składników pobudzających/moblizujących (kofeina, l-tyrozyna itd.) Co to dla nas oznacza? Że płacimy dużo za komfort treningu - tzw. bajery. Zastosowanie stacka kreatynowego wcale nie musi oznaczać większych przyrostów siły/masy w porównaniu do formy prostej kreatyny. A [...]